Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Beslutet är fattat – KHK spelar i hockeyettan

Karlskrona HK får inget prövningstillstånd av Riksidrottsnämnden.
Därmed står det klart att det blir spel i hockeyettan.
Ishockey • Publicerad 3 augusti 2020
Tränaren Mats Lusth får ställa in sig på att coacha i hockeyettan den kommande säsongen.
Tränaren Mats Lusth får ställa in sig på att coacha i hockeyettan den kommande säsongen.Foto: Marcus Palmgren

För att nämnden, som är den högsta instansen i idrotts-Sverige, överhuvudtaget skulle titta på frågan krävdes det ett prövningstillstånd. För att få ett sådant krävs det att specialidrottsförbundet, i det här fallet Svenska Ishockeyförbundet, har gjort ett grovt formfel i handläggningen av ärendet eller om beslutet fattats i strid med regelverket.

Så här skriver Riksidrottsnämnden i sitt beslut:

Annons

”RIN har gått igenom materialet. Det har inte kommit fram något skäl att meddela prövningstillstånd. RIN beslutar därför att inte meddela prövningstillstånd. Svenska Ishockeyförbundets appellationsnämnds beslut den 13 juli 2020 ska därmed stå fast.

RIN:s beslut får inte överklagas.”

Karlskrona HK:s klubbchef Per Rosenqvist till klubbens hemsida:

”Oavsett hur utgången av en prövning hade varit så anser jag att RIN borde ha utrett frågan och inte bara hänvisa till att de inte ser några grova formfel. Det ger fortfarande inte svar på hur man ser på begreppet ”obestånd” eller inverkan av en pandemi som force majeure.

Nu är det upp till oss att bevisa för Svenska Hockeyförbundet att dom har gjort fel genom att återta den plats i HockeyAllsvenskan som vi rent sportsligt förtjänar.”

Texten uppdateras.

Jerry NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons