Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Beskedet: Svenska cupen skjuts upp

Svenska cupen för herrar kommer att skjutas upp tills vidare, meddelar Svenska fotbollförbundet (SvFF) i ett pressmeddelande.
Fotboll (TT) • Publicerad 19 maj 2020
Mjällbyjubel efter att David Löfquist (12) gjort mål.
Mjällbyjubel efter att David Löfquist (12) gjort mål.Foto: Adam Ihse/TT

Efter att gruppspelet spelades klart i början av mars stoppades cupen på grund av utbrottet av coronaviruset. Ambitionen har länge varit att inleda kvartsfinalerna (Häcken–Elfsborg, Mjällby–Falkenberg, Hammarby–IFK Göteborg och Malmö FF–AIK) den 1 juni – men vid ett möte har SvFF:s förbundsstyrelse i dag beslutat att tills vidare avvakta i väntan på att Folkhälsomyndigheten ska ge grönt ljus för att elitfotbollen ska kunna återupptas.

"Eftersom svensk fotboll ännu inte fått något klartecken att återstarta elitfotbollen har förbundsstyrelsen nu alltså skjutit upp cupspelet tills vidare utan några angivna speldatum, vilka kommer att vara beroende av spelschemat för allsvenskan, när den väl återstartas", skriver SvFF.

Sedan tidigare har svenska cupen för damer ställts in.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons