Bergström spräckte nollan – seger mot Degerfors

Efter 320 allsvenska minuter kom det äntligen – Mjällbys första mål för säsongen.
Jacob Bergström spräckte nollan.
Mer behövdes inte för att få fira första segern, 1–0 hemma mot Degerfors.
Fotboll • Publicerad 3 maj 2021
Jacob Bergström, till höger, klappas om av David Löfquist och Joel Nilsson efter Mjällbys efterlängtade första allsvenska mål för säsongen.Foto: Johan Nilsson/TT

Degerfors kom till Strandvallen med en islossning bakom sig – 3–2 borta mot IFK Göteborg och första segern i den allsvenska återkomsten.

Mjällby gick in på sin hemmaplan, frustrerat av 270 minuter utan utdelning.

45 senare väntade klubben fortfarande på säsongens första fullträff. Oförmågan och ineffektiviteten fick ett ansikte halvvägs in i halvleken. Efter lite fotbollsflipper i Degerfors straffområde fick Jacob Bergström jätteläget.

Men träffen var inte ren, riktningen fel – och via mittbacken Oliver Ekroth städade Degerfors undan.

– Det blir en klack av Joel (Nilsson), det går snabbt, och hade han (Ekroth) inte stått där hade det blivit mål. Nä, det är för dåligt. Vi får jobba vidare, sade Bergström till Discovery plus.

Hårt arbete lönar sig

Och jobbade vidare gjorde han. Lättnaden och glädjen fick ett ansikte fem minuter efter pausen – och på nytt satt det mellan öronen på Bergström.

Sebastian Olsson och Anton Kralj gick bort sig helt på Degerfors vänsterkant, Joel Nilsson fick fritt fram från mittplanen. Ismael Diawara fick en näve på skottet, men Bergström var först på returen.

– Segt att åka på en sån omställning som vi gör där, säger Oliver Ekroth.

– Jacob är otroligt stark, jobbar hårt och är lojal. Han är viktig och jätteskönt för honom att få göra mål, säger Christian Järdler till Discovery plus.

Kunde inte bygga vidare

Degerfors lyckades inte bygga vidare på den energi och det självförtroende som trepoängaren mot IFK Göteborg gav för en vecka sedan.

– Vi har några chanser vi borde ha förvaltat bättre, sade anfallaren Victor Edvardsen.

En av dessa hade Ferhad Ayaz, men hans avslut skar rakt genom målområdet, framför fötterna på Johan Bertilsson, tvåmålsskytten på Nya Ullevi.

Degerfors slet för en kvittering, men förgäves. I stället hade Bergström möjligheten att göra 2–0 i slutminuterna, men bommade målet fri med Diawara.