Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Berg: "Vill att det ska vara frid och fröjd"

En poäng på fyra matcher och dessutom finns situationen kring avstängde Tobias Sana.
Efter 0–1 mot AIK är IFK Göteborg är ett pressat allsvenskt lag.
Fotboll • Publicerad 7 maj 2022
Marcus Berg. Arkivbild.
Marcus Berg. Arkivbild.Foto: Anders Bjurö/TT

Enligt uppgifter till Aftonbladet var IFK Göteborgs tongivande spelare Tobias Sana inte uttagningsbar till bortamötet med AIK.

Anledningen: En livlig diskussion med Mikael Stahre.

Annons

Den 46-årige tränaren har varken bekräftat eller dementerat vad som har hänt, utan kort konstaterat till TV4:s Fotbollskanalen och GT:

– Han är borta av personliga skäl.

Inte med till Solna

32-årige Sana var inte heller med i truppen som reste från västkusten till Solna, och i truppresentationen på klubbens webbplats var förklaring också ”personliga skäl”.

Efter 0–1-förlusten mot AIK hamnade Sana-frågan åter i centrum.

– Tobias är en bra spelare, det är inte mycket att snacka om det, säger Stahre.

– Jag tycker inte det är någon där ute som faller ur ramen. AIK är klart bättre men det är fortfarande jämnt fotbollsmatch.

Är han uttagningsbar till nästa match?

– Vi ska ha diskussioner de närmaste dagarna.

Hur har det här påverkat gruppen?

– Fotbollslag har en generellt en ganska god tendens att samla ihop sig, att mobilisera kraft. Jag upplever inget energitapp.

Annons

– Tobbe har inte varit med och vi är fortfarande inom anledning av personliga skäl. Vi ska diskutera med honom de närmaste dagarna. Det är klart att vi behöver komma vidare.

"Saker händer"

Marcus Berg:

– Vi är är människor, allting påverkar. Samtidigt är vi också proffs och fokuserar på det vi ska göra. Vi hade en match nu som var otroligt viktig och som vi fokuserat allt vi kan på, säger han.

– Det är som det är. Saker händer.

Hur har det påverkat gruppen?

– Det är klart man vill att allt ska vara frid och fröjd, samtidigt är vi 25-30 spelare i en trupp plus ledare... Att allt ska vara frid och fröjd, gå på räls dag in och dag ut, det kanske inte är så. Vi försöker hålla upp det tillsammans. Vi tillhör Blåvitt och försöker göra det bästa för att vinna matcher.

Mattias Bjärsmyr:

– Det har blivit en grej utanför vårt lag också, så det är väl det. Sedan tycker jag vi har en stabilitet i vår grupp. Ibland är spelare borta, det kan vara en avstängning eller en skada, säger han.

– Allt kring Sana får ni ta med klubben.

Efter 1–1-mötet med Djurgården har IFK Göteborg även hade haft det tungt på fotbollsplanen och har nu tre raka förluster.

Annons

– Klart att det är en tuff bortamatch, men att få med sig en pinne hade ändå varit något. Nu får vi noll och återigen på en fast situation. Det känns surt, säger Marcus Berg.

Bjärsmyr:

– Vi måste studsa tillbaka. Nästa match är Varberg om en vecka och där måste vi studsa tillbaka. Det är simpel fakta.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons