Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Bengt Madsen hedras – stadion byter namn

Malmö FF:s hedersordförande, Bengt Madsen, gick i måndags bort efter en tids sjukdom.
För att hedra honom byter klubben namn på hemmaarenan Eleda stadion till Bengt Madsen stadion under lördagen.
Fotboll • Publicerad 17 november 2021
Kondoleansbok, ljus och blommor på Eleda Stadion i Malmö på måndagen efter beskedet att Malmö FF:s förra ordförande Bengt Madsen gått bort efter en tids sjukdom. Bengt Madsen blev 79 år. Madsen var ordförande i MFF mellan 1999 och 2010.
Kondoleansbok, ljus och blommor på Eleda Stadion i Malmö på måndagen efter beskedet att Malmö FF:s förra ordförande Bengt Madsen gått bort efter en tids sjukdom. Bengt Madsen blev 79 år. Madsen var ordförande i MFF mellan 1999 och 2010.Foto: Johan Nilsson/TT

Namnbytet är tillfälligt och görs samband med Malmös hemmamatch mot Häcken.

Bengt Madsen blev 79 år gammal och var under elva år ordförande i Malmö. Bland annat var han en av dem som låg bakom bygget av Eleda stadion.

Annons

Anders Pålsson, ordförande i Malmö FF, säger i uttalande att man gör det av tacksamhet för Bengt Madsen.

"Det känns verkligen helt rätt att under en matchdag med stor publik ändra namnet på vår stadion, för att hedra minnet av Bengt Madsen och komma ihåg den betydelse som han hade och den gärning som han gjorde för Malmö FF. Inte minst med tanke på skapandet av Eleda stadion. Jag är säker på att Bengt hade gillat detta", säger Anders Pålsson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons