Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Bekräftat: Henrik Larsson lämnar Barcelona

Henrik Larsson får inte vara kvar som assisterande tränare i Barcelona efter att huvudtränaren Ronald Koeman fått sparken, bekräftar han.
"Jag är klar här och tycker att det är tråkigt så klart", skriver han i ett sms till .
Fotboll • Publicerad 1 november 2021
Henrik Larsson. Arkivbild.
Henrik Larsson. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Barcelonas tränare Ronald Koeman sparkades i förra veckan och det spekulerades då om hela tränarstaben, inklusive Henrik Larsson, också skulle få gå.

Nu bekräftar Larsson att han också lämnar La Liga-klubben.

Annons

"Jag är klar här och tycker att det är tråkigt så klart. Men så är det i denna bransch. Jag har inte så mycket mer att säga", skriver han.

Vad som väntar för den förre svenske landslagsstjärnan är oklart och han skriver till Aftonbladet att han inte vill svara på det.

"Kanske längre fram", skriver han.

Larsson spelade i Barcelona mellan 2004 och 2006. Som tränare var han i Landskrona, Högaborg, Falkenberg, Helsingborg och Ängelholm innan han gick till Barcelona i fjol.

Koeman tog in Larsson i sin tränarstab när han tillsattes i Barcelona i fjol. Nederländaren fick gå efter bara två segrar av sju matcher, den sista var 0–1-förlusten mot Rayo Vallecano.

B-lagstränaren Sergi Barjuan togs in som en tillfällig tränarlösning.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons