Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Bekräftat: Blåvitts Eriksson borta säsongen ut

Fotboll • Publicerad 14 september 2021
IFK Göteborgs Sebastian Eriksson fördes av planen i söndags och nu bekräftas det att hälsenan gått av.
IFK Göteborgs Sebastian Eriksson fördes av planen i söndags och nu bekräftas det att hälsenan gått av.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Nu är det bekräftat. IFK Göteborgsmittfältaren Sebastian Eriksson slet av hälsenan i söndagens match mot Halmstad och blir borta i minst ett halvår.

– Nu ska vi titta på magnetkameraundersökningen för att se utbredningen av skadan och exakt hur operationen ska göras, säger läkaren Jon Karlsson till Göteborgs-Posten.

Annons

Eriksson, som fördes ut på bår redan efter 18 minuters spel i matchen, har tidigare haft två korsbandsskador.

– Det är ganska mycket jobb med rehabilitering kring den här skadan också, men den är inte lika svår som korsband. Det tar tid, men det går, säger Karlsson.

Eriksson skriver ett känslosamt inlägg på Instagram där han hyllar IFK Göteborg.

”Åh vilken ynnest det har varit att få representera dig så många gånger som just jag fått. Att få stå där i tunneln. Höra din sång. Höra dina änglar sjunga. Jag hoppas innerligt att jag får göra det igen”.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons