Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Basketlandslaget EM-kvalar i Turkiet

De svenska basketherrarna skulle ha spelat sina EM-kvalmatcher mot Nederländerna och Kroatien på Hovet i Stockholm.
Det blir nu i stället i en coronabubbla i Istanbul.
Basket • Publicerad 8 oktober 2020
Johan Löfberg och hans lagkamrater får spela i Istanbul. Arkivbild.
Johan Löfberg och hans lagkamrater får spela i Istanbul. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

"Rent sportsligt är det ju bättre än om vi hade spelat i Nederländerna eller Kroatien men logistiskt finns det ju fortfarande en mängd frågor att lösa, Turkiet är inte ett EU-land vilket innebär andra restriktioner och processer kring karantän med mera", säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo i ett pressmeddelande.

Redan i september meddelade Internationella basketförbundet (Fiba) att herrarnas EM-kvalmatcher skulle spelas i en så kallad bubbla där lagen hålls isolerade likt det upplägg som just nu råder i NBA-slutspelet. Nu är alltså spelorten klar.

Sverige har fått en bra start på EM-kvalet med en bortaförlust mot Kroatien och en hemmaseger mot Turkiet. De tre bästa lagen i fyralagsgruppen går vidare till EM som spelas i september 2022.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons