Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Barcelona säljer för att köpa spelare

Har man skulder på nästan 14 miljarder kronor går det inte att köpa spelare som man vill. Barcelona säljer därför av 25 procent i Barca Studios, som hanterar klubbens digitala verksamhet, för drygt en miljard kronor.
Fotboll • Publicerad 1 augusti 2022
Franske försvararen Jules Kounde värvades till Barcelona efter att klubben sålt av en del i ett bolag.
Franske försvararen Jules Kounde värvades till Barcelona efter att klubben sålt av en del i ett bolag.Foto: Joan Monfort/AP/TT

Det är företaget Socios.com som köper en fjärdedel av bolaget, berättar klubbordföranden Joan Laporta.

Laporta berättade om försäljningen samtidigt som han presenterade nyförvärvet Jules Kounde, som Barcelona värvat från La Liga-konkurrenten Sevilla för drygt 500 miljoner kronor.

Annons

Tidigare i somras sålde klubben 15 procent av sina tv-intäkter från La Liga till en amerikansk investeringsfond för motsvarande 4,16 miljarder kronor för att därefter ge sig ut på spelarjakt.

Förutom Kounde har Barcelona värvat Robert Lewandowski från Bayern München och Rapinha från Leeds samt Franck Kessie och Andreas Christensen som stod utan kontrakt.

Barcelona har lånat 6,1 miljarder från investeringsbanken Goldman Sachs och har skrivit ett sponsoravtal med Spotify som sägs vara värt runt 4,5 miljarder kronor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons