Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Barcelona anklagas för korruption

Sport • Publicerad 10 mars 2023
Fotbollsklubben Barcelona och två tidigare ordföranden anklagas formellt för korruption. Arkivbild.
Fotbollsklubben Barcelona och två tidigare ordföranden anklagas formellt för korruption. Arkivbild.Foto: Joan Monfort/AP/TT

Den spanska fotbollsklubben Barcelona anklagas för korruption i samband med att klubben ska ha betalat ut pengar till ett företag som ägs av Jose Maria Enriquez Negreira, dåvarande vice ordförande i spanska domarkommittén, för att han skulle bidra med råd i domarrelaterade frågor.

Även två av klubbens tidigare ordföranden, Josep Maria Bartomeu and Sandro Rosell, samt Jose Maria Enriquez Negreira anklagas för samma brott.

Annons

Spanska åklagare presenterade de formella anklagelserna på fredagen, bara dagar efter det att klubbens tidigare ordförande Joan Laporta insisterat på att klubben aldrig har "köpt domare".

Medieuppgifter gör gällande att klubben har betalat ut omkring 6,5 miljoner euro, motsvarande runt 74 miljoner kronor, till Negreiras bolag under 2001–2018.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons