Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Banderoll var förtal – men supportrarna frias

Fotboll • Publicerad 5 maj 2021
AIK-fans under matchen mot Örebro den 5 oktober 2019. Två personer åtalades, men frias nu, efter att banderoller där flera poliser hängdes ut med namn, syntes på AIK-läktaren. Arkivbild.
AIK-fans under matchen mot Örebro den 5 oktober 2019. Två personer åtalades, men frias nu, efter att banderoller där flera poliser hängdes ut med namn, syntes på AIK-läktaren. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Två personer frias från misstankar om grovt förtal och hot mot tjänsteman efter en händelse under en allsvensk fotbollsmatch hösten 2019, skriver Polistidningen.

Det var under matchen mellan AIK och Örebro på Friends arena som två banderoller syntes på AIK:s läktarsektion, riktade mot poliserna som sköt 20-årige Eric Torell till döds.

Annons

"Gör samhället en tjänst – skjut er själva", stod det bland annat, och de inblandade poliserna namngavs.

Tingsrätten slår fast att det rörde sig om grovt förtal och ofredande (dock inte hot mot tjänsteman), men de två som åtalats i ärendet frias ändå på alla punkter. Omständigheterna talar för att de båda varit med och iscensatt brottet, men det har inte kunnat bevisas att de visste vad som stod på banderollerna.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons