Asplund matchhjälte i Buffalos vändning

NHL-jumbon Buffalo var på väg mot en ny förlust.
Men med tre minuter kvar vände man underläge till seger mot Philadelphia – på 25 sekunder.
Stor hjälte blev Rasmus Asplund som satte det matchavgörande målet i 5–3-segern.
Ishockey • Publicerad 11 april 2021
Buffalos Rasmus Asplund (tv) och landsmannen Robert Hägg (th).
Buffalos Rasmus Asplund (tv) och landsmannen Robert Hägg (th).Foto: Derik Hamilton/AP/TT

Buffalo var på väg mot tredje raka förlusten i NHL-ishockeyn. Philadelphia hade gjort 3–2 genom Shayne Gostisbehere tidigt i tredje perioden och behöll ledningen ju närmare slutsignalen kom.

Men med 3.03 kvar att spela kom kvitteringen genom Jeff Skinner och bara 25 sekunder senare klev Rasmus Asplund fram. Den 23-årige svensken höll sig framme och rakade in en retur efter att Jacob Bryson avlossade ett skott från blålinjen. Asplund har nu gjort fem mål och en assist på 13 NHL-matcher den här säsongen.

Buffalo vann till slut med 5–3 efter att Casey Mittelstadt satt pucken i tom kasse.

En annan svensk som imponerade för Buffalo var lagets målvakt Linus Ullmark. 27-åringen räddade 40 skott och fortsätter vara en av få ljusglimtar i laget i år.

Ullmark har haft ett skadeuppehåll tidigare under säsongen och har bara stått i 19 av Buffalos 41 matcher. Utan honom i målet har Buffalo endast vunnit en av 22 matcher.