Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ash Barty avslöjar oväntat karriärssteg

Det har ryktats om satsning på golf, cricket eller australisk fotboll. Men det blir något helt annat som blir nästa karriärsteg för den tidigare tennisvärldsettan Ash Barty.
Tennis • Publicerad 11 april 2022
Ash Barty vid ett fototillfälle dagen efter att hon besegrat Danielle Collins i finalen i årets Australian Open i slutet av januari.Foto: Mark Baker/AP/TT

Ashleigh "Ash" Barty chockade tennisvärlden när hon nyligen meddelade att hon lägger sitt tennisracket på hyllan, bara 25 år gammal. Den australiska stjärnan – som bokstavligen avslutade på topp som världsetta och med en färsk seger i Australian Open – var i slutet av mars vag om framtidsplanerna när hon meddelade att proffskarriären avslutas.

Det har ryktats om ett byte av idrott, bland annat cricket och australisk fotboll – och hon vann en lokal golftävling i Brisbane förra veckan, där hon drog in ytterligare motsvarande 210 kronor till en prispott på totalt 218 miljoner kronor.

Annons

De ryktena säger hon sig ha skrattat gott åt, i en intervju med The Courier-Mail.

Inspireras av syskonbarn

I stället avslöjar hon de närmaste planerna: Hon ska bli barnboksförfattare, och släpper sex böcker i en serie som på engelska kallas "Little Ash".

Som namnet antyder bygger det på självupplevda händelser, som när huvudpersonen glömmer sin favorithatt och dessutom får punktering inför en stor tennismatch. Inspirationen att skriva böckerna kommer från hennes syskonbarn, femåriga Lucy.

– Projektet har varit så himla kul och något som jag alltid velat göra, säger hon och tillägger att hon ska ta sig ut i glesbygdsområden för att läsa böckerna för barn.

"Ett bra liv"

Författarambitionerna stannar inte vid barnböcker, då Barty även räknar med att skriva klart sina memoarer i år, om resan till tennistoppen och de trefaldiga grand slam-vinsterna.

Hon säger att hon inte ångrar sitt beslut om att lämna tennisen, och säger att hon njuter av att promenera med sina hundar och tillbringa tid med familjen. Sedan tidigare har hon berättat att hon planerar att gifta sig i år med sin fästman Garry Kissick.

– Det är ett bra liv, säger hon till tidningen.

Fakta: Ashleigh Barty

Namn: Ashleigh "Ash" Barty.

Född: 24 april 1996 i Ipswich utanför Brisbane, Australien (25 år).

Världsrankning (i mars när hon meddelade att hon drar sig tillbaka): 1.

WTA-titlar: 15 singel och 12 dubbel.

Grand slam-meriter: Franska mästerskapen 2019, Wimbledon 2021 och Australian Open 2022.

OS-brons i Tokyo 2020 i mixeddubbel tillsammans med John Peers efter det att serberna Novak Djokovic och Nina Stojanovic drog sig ur bronsmatchen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons