Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Stormöten i FA-cupsemifinalerna på Wembley

Manchester United mot Chelsea och Arsenal mot Manchester City.
Det blir två stormöten i semifinalerna av FA-cupen på Wembley i London om tre veckor.
Fotboll • Publicerad 28 juni 2020
Regerande FA-cupmästarlaget Manchester City jublade efter Kevin De Bruynes straffmål i 2–0-segern borta mot Newcastle i årets kvartsfinal.
Regerande FA-cupmästarlaget Manchester City jublade efter Kevin De Bruynes straffmål i 2–0-segern borta mot Newcastle i årets kvartsfinal.Foto: Owen Humphreys/AP/TT

Även om det var jämnt på sina håll blev det inga större skrällar i helgens kvartsfinaler av herrarnas engelska FA-cup i fotboll.

Först besegrade Manchester United, utan svenske landslagsförsvararen Victor Nilsson Lindelöf, Norwich med 2–1 efter förlängning under lördagen. Sedan slog Arsenal ut Sheffield United med 2–1 i söndagens första kvart, följt av Chelseas 1–0 mot Leicester och Manchester Citys 2–0 mot Newcastle.

Annons

Gemensamt för samtliga fyra kvartsfinaler var att bortalagen gick segrande ur matcherna. I den avslutande kvarten, Newcastle mot Manchester City, var det storstjärnorna Kevin De Bruyne (på straff) och Raheem Sterling som gjorde målen.

I de stundande semifinalerna, som avgörs på Wembley i London 18–19 juli, ställs Manchester United mot Chelsea och Arsenal mot Manchester City. Det stod klart efter en lottning under söndagskvällen.

City är regerande FA-cupmästare efter att ha besegrat Watford i finalen förra säsongen och kan alltså ta sin andra titel på lika många år. Chelsea vann FA-cupen säsongen före, 2017–2018, och har alltså chansen att ta sin andra titel på tre år. Arsenal vann FA-cupen senast säsongen 2016–2017 och United vann säsongen dessförinnan, 2015–2016.

På grund av coronapandemin är spelet i vårens FA-cupslutspel försenat, precis som fotbollsturneringar världen över. Finalen är planerad till den 1 augusti, även den på Wembley likt båda semifinalerna.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons