Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

United-stjärna friad från misstankar

Utredningen mot den engelske fotbollsstjärnan Mason Greenwood läggs ned. Det bekräftar Manchesterpolisen i ett pressmeddelande.
Fotboll • Publicerad 2 februari 2023
Anklagelserna mot Mason Greenwood har lagts ner. Arkivbild.
Anklagelserna mot Mason Greenwood har lagts ner. Arkivbild.Foto: Matt Dunham/AP/TT

21-åringen har varit avstängd av Manchester United sedan anklagelserna blev kända i januari 2022. Greenwood misstänktes bland annat för försök till våldtäkt samt misshandel. Samtliga punkter rörde Greenwoods tidigare flickvän.

Rättegången var planerad till den 27 november – men den blir alltså inte av. Samtliga anklagelser som riktats mot honom är avskrivna.

Annons

"Med tanke på den betydande mediebevakningen av det här fallet är det bara rimligt att vi delar nyheten att den 21-årige mannen, som hade gripits och åtalats i samband med en utredning som inleddes i januari 2022, inte längre står inför straffrättsliga förfarande", säger Michaela Kerr som är en chef inom Manchesterpolisen.

Anfallarens kontrakt med United löper ut i juni 2025 – klubben har dock ännu inte uppgett om avstängningen hävs.

Efter anklagelserna förlorade den landslagsmeriterade anfallaren sin sponsor Nike och han plockades bort från tv-spelet Fifa.

Mason Greenwood landslagsdebuterade för England i Nations League-mötet med Island i september 2020. Efter matchen bröt Greenwood, tillsammans med Manchester Citys Phil Foden, mot Islands hårda karantänsregler. Detta genom att bjuda upp kvinnor till hotellrummet – sedan dess har det inte blivit fler landskamper för Greenwood.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons