Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Anklagade domare får fortsätta döma i VM

VM-domarna som anklagas för att ha varit inblandade i matchfixning får fortsätta döma i mästerskapet.
"IHF har fullt förtroende för sina domare", skriver Internationella handbollsförbundet (IHF) i ett uttalande.
Handboll • Publicerad 15 januari 2023
Internationella handbollförbundet (IHF) stoppar inte de anklagade domarparen från att fortsätta döma i VM. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Kirstin Burr på IHF:s mediaavdelning skriver i ett mejl till TT att "anklagelserna mot domarna är fortfarande bara anklagelser i detta läge, och det finns ingen grund för rättsliga åtgärder".

Ett av de VM-domarpar som pekats ut av danska TV2 har dömt i Sverige, medan det andra dömt i Polens del av mästerskapet.

Annons

IHF framhåller att man samarbetar tätt med både Europeiska handbollsförbundet (EHF), Internationella olympiska kommittén (IOK) och analysföretaget Sportradar.

"Varje bekräftad misstanke skulle ha rapporterats till oss," skriver Kirstin Burr.

Nu vill IHF se nya uppgifter innan man, eventuellt, agerar.

"IHF kommer inte att ge någon mer kommentar om detta förrän bekräftade skäl för rättsliga åtgärder mot de berörda domarparen har fastställts", skriver Kirstin Burr.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons