Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Angeldahl om livet på bänken: "Bara krigar på"

Det är bara månader kvar till EM.
Då står Filippa Angeldahl utan större speltid för sitt Manchester City.
Fotboll • Publicerad 5 april 2022
Filippa Angeldahl under landslagssamlingen i Göteborg.
Filippa Angeldahl under landslagssamlingen i Göteborg.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Filippa Angeldahl slog igenom på allvar i landslaget när Sverige tog OS-silver i Tokyo i somras.

Intresset från utländska fotbollsklubbar var stort och på sista dagen av det engelska transferfönstret köpte Manchester City i början av september loss henne från det utgående kontraktet med Häcken.

Annons

Men första halvåret som utlandsproffs har varit tufft, medger Filippa Angeldahl, som inte startat i engelska superligan sedan i december.

– Det är klart att man alltid vill spela, så det är klart att det har varit lite tufft nu. Jag försöker att inte gräva ner mig så mycket, utan bara kriga på varje dag och försöka bli en bättre fotbollsspelare, säger 24-åringen.

– Man får jobba med det mentala och se det positiva i det. Vi har väldigt bra träningar, så jag försöker alltid att gå in på träningarna och vilja utvecklas. Jag vill göra det bra och bevisa att jag vill ta en startplats.

"Olika varianter"

Utöver Filippa Angeldahls brist på speltid har förbundskapten Peter Gerhardsson även en del andra bekymmer på mittfältet inför de båda VM-kvalmatcherna mot Georgien på torsdag och Irland nästa vecka.

Häckenmittfältaren Elin Rubensson är skadad och ansluter till truppen först efter Georgienmatchen, samtidigt har även Real Madrid-stjärnan Kosovare Asllani varit skadad och missat några veckors spel.

Men den exakta speltiden är inte alltid det som avgör, poängterar Gerhardsson.

– Det optimala är naturligtvis som för Fridolina (Rolfö, i Barcelona), som spelar i ett av världens bästa lag och är i stort sett ordinarie. Men sedan finns det olika varianter, säger han.

– -När det gäller Filippa är hon i träning här, sedan får vi se var hon är i konkurrenshänseende jämfört med spelarna som vi tycker att hon konkurrerar med.

"Kände mig redo"

När Filippa Angeldahl lämnade Häcken hamnade hon i en ny miljö, i en betydligt större klubb och liga, dessutom med idel landslagsspelare i truppen.

Men steget var ändå det rätta, anser Manchester City-mittfältaren, som blev inbytt i 82:a minuten i lördags, den senaste ligamatchen.

Annons

– Det är väl upp till var och en. Jag kände mig väldigt redo när jag tog steget och kände mig klar med allsvenskan. Jag hade varit där i x antal år och kände att jag behövde en ny utmaning, säger hon.

– Ens väg är inte alltid spikrak uppåt, utan det kommer toppar och dalar och det gäller att ta sig igenom det så fort som möjligt.

Fakta: Sveriges kvaltrupp

Målvakter: Jennifer Falk, Häcken, Hedvig Lindahl, Atlético Madrid, Zecira Musovic, Chelsea.

Försvarare: Jonna Andersson, Chelsea, Emma Berglund, Rosengård, Nathalie Björn, Everton, Magdalena Eriksson, Chelsea, Hanna Glas, Bayern München, Amanda Ilestedt, Paris Saint-Germain, Emma Kullberg, Brighton, Amanda Nildén, Juventus, Linda Sembrant, Juventus.

Mittfältare och anfallare: Filippa Angeldahl, Manchester City, Kosovare Asllani, Real Madrid, Hanna Bennison, Everton, Stina Blackstenius, Arsenal, Rebecka Blomqvist, Wolfsburg, Filippa Curmark, Häcken, Lina Hurtig, Juventus, Sofia Jakobsson, San Diego, Madelen Janogy, Hammarby, Fridolina Rolfö, Barcelona, Elin Rubensson, Häcken, Johanna Rytting Kaneryd, Häcken, Olivia Schough, Rosengård, Caroline Seger, Rosengård.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons