Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Andersson om Värnamo: "Det är jätteroligt"

IFK Värnamos kliv upp i allsvenskan gläder landslagets förbundskapten Janne Andersson.
Efter klubbens historiska kväll i Eskilstuna hörde han av sig till Jonas Thern.
Fotboll • Publicerad 2 november 2021
IFK Värnamo firar platsen i allsvenskan, en serie som ligger förbundskaptenen Janne Andersson varmt om hjärtat. Inte minst för att det finns plats för klubbar som Värnamo.Foto: Anders Wiklund/TT

Värnamos 2–0 mot AFC Eskilstuna i måndags säkrade steget upp i allsvenskan. Medan Andersson lade sista handen vid sin trupputtagning till VM-kvalet hade han koll på hur det gick för hans tidigare tränarpartner Jonas Thern.

Andersson och Thern jobbade tillsammans i Halmstads BK 2002–2003. Då med Thern i rollen som huvudtränare och Andersson som assisterande.

Annons

När Andersson tog över som förbundskapten 2016 plockades Thern under en tid in som bevakare av motståndarna i VM-kvalet till slutspelet i Ryssland.

– Jag tycker att han och Robin Asterhed har gjort det fantastiskt bra i Värnamo, säger Andersson.

"Fascinerande serie"

På tisdagens presskonferens kärleksbombade förbundskaptenen allsvenskan.

– Allsvenskan är en fascinerande serie. Jag och Peter (Wettergren, assisterande förbundskapten) är sprungna ur allsvenskan och har gjort många år som tränare. Vi ser väldigt mycket på allsvenskan och det är inte bara för att titta på spelare utan för att det är kul att följa serien också.

– Ta Varbergs Bois. Bara det. De mötte jag med Alet och Laholm på min tid. Då var det en mindre klubb i Halland som nu har etablerat sig, får man väl säga, i allsvenskan.

Hela landets serie

– Det är fantastiskt bra gjort. Vi har lilla Mjällby som krigar på, vi har Degerfors. Det finns flera exempel på hur idrotten ska vara när den är som allra bäst. Att även de här små har chansen att sticka upp mot de stora. Det är det som är det kittlande med all idrott, säger Janne Andersson.

– Det visar hur fel man var ute med den här superligan, när man skulle stänga ligan, säger Andersson om några europeiska storklubbars misslyckade försök att bryta sig loss.

– Nu kan även Sundsvall ta sig upp när Östersund åkt ur och Norrland har ett lag. Det är verkligen hela Sveriges liga. Jag är imponerad av de här mindre klubbarna och nu är IFK Värnamo det senaste exemplet. Det är jätteroligt och det är bra gjort.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons