Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Andersson om Premier League-klivet: För gammal

Midtjylland och Brentford har samma ägare.
Joel Andersson låter däremot inte drömmarna om Premier League segla i väg.
Fotboll • Publicerad 9 juni 2022
Joel Andersson startade mot Slovenien i Nations League, mot Serbien kan han få chansen från start igen. Arkivbild.
Joel Andersson startade mot Slovenien i Nations League, mot Serbien kan han få chansen från start igen. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT
Joel Andersson är ett av de nyare ansiktena i Janne Anderssons lagbygge. Mot Serbien kan han få spela från start.
Joel Andersson är ett av de nyare ansiktena i Janne Anderssons lagbygge. Mot Serbien kan han få spela från start.Foto: Sören Andersson/TT

Matthew Benham.

Så heter ägaren för de båda klubbarna Brentford och Midtjylland. Den ena i Premier League, den andra i danska högstaligan.

Annons

Landslagsspelaren Joel Andersson, 25, lämnade Häcken 2018 för spel med just Midtjylland.

Där är han kvar än i dag.

Och han stormtrivs.

– Jag förlängde mitt kontrakt i vintras och den rollen som jag hade i början av säsongen kändes väldigt rolig och gav mig väldigt mycket. Jag hade och har väldigt stort förtroende av tränaren. Det är otroligt roligt att spela Europafotboll varje år, säger landslagsbacken om varför han blivit kvar i klubben.

I Danmark har han även utvecklats. Utvecklat allting.

– Men nu på senaste tid känner jag att jag tagit mer ansvar och varit bättre på att hitta det jag är bra på och det jag kan bidra till med laget.

– Det är en väldigt bra ledarstab och en bra mix mellan unga och lovande spelare, några mellangamla och några äldre. Det tror jag är väldigt bra för alla som ingår i truppen.

Redo för ny start

I och med Brentfords och Midtjyllands täta samarbete fick Andersson frågan om hur mycket han drömmer om att ta klivet till Premier League.

– Jag känner mig lite för gammal för det nästan, jag tror man siktar in sig på lite yngre spelare, men det hade varit stort och kul att spela i Premier League.

På tal om att spela, Andersson lär troligtvis ta högerbacksplatsen från start i torsdagens Nations League-match mot Serbien då Emil Krafth är avstängd.

Annons

– Det hade varit riktigt roligt och jag känner mig redo i så fall.

Andersson fick även förtroendet från start i mötet med Slovenien.

– Jag är glad över att fått chansen, sedan hade jag hoppats att få chansen också efter min säsong som jag tycker har varit bland de bästa av mina år i klubben, säger han i det stora hela om att vara en del av Nations League-truppen.

SM-guld till Häcken

Förbundskapten Janne Andersson har fått mängder av återbud under nuvarande samling vilket medfört att flera spelare kallats in.

En som inte har kallats in är Häckens Alexander Jeremejeff som toppar allsvenskans skytteliga med tio fullträffar.

Andersson hade gärna sett att sin tidigare lagkamrat kallades in till landslagstruppen.

– Det var synd, han är en av de som förtjänar det tycker jag efter hans halva den här säsongen, det hade varit kul att ha honom här.

Till sist: ytterbacken tror även på SM-guld till Hisingen.

– Nu vet jag inte om man säljer några spelare eller sådär, men får man behålla eller värva in spelare på samma nivå så ser jag inte varför man inte gör det.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons