Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Andersson om Lindelöfs tillstånd: "Otäckt"

Landslagsbacken Victor Nilsson Lindelöf fick avbryta sin senaste match för Manchester United med andningssvårigheter.
Sedan dess har han genomgått en rad undersökningar, bland annat för hjärtat.
Fotboll • Publicerad 16 december 2021
Förbundskapten Janne Andersson, till vänster, och Victor Nilsson Lindelöf. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Nilsson Lindelöf tog sig för bröstet och fick avbryta matchen för Manchester United i lördags. Han undersöktes på platsen, där man utöver att upptäcka att spelaren hade förhöjd puls konstaterade att allt verkade okej.

Ett par dagar efter händelsen i matchen mot Norwich meddelande Manchester United att den svenske spelarens tillstånd inte tros ha något samband med coronautbrottet som samtidigt pågår i klubben. Enligt uttalandet ska spelaren ha "återhämtat sig bra" från händelsen, men genomgår undersökningar i förebyggande syfte.

Annons

Förbundskaptenen Janne Andersson hade på torsdagskvällen inte fått någon ytterligare information om Victor Nilsson Lindelöfs tillstånd.

– Jag har ingen uppdatering alls kring Victor, men det medicinska teamet har varit i kontakt med honom, säger han på en presskonferens i samband med Nations League-lottningen.

Han fortsätter:

– Som jag har förstått det har det varit röriga dagar, så jag stör inte honom nu, men jag kommer att prata med honom.

Andersson har dock reagerat starkt på händelserna.

– Det är alltid oroväckande med udda grejer och skador, men alltid mer otäckt med sådant här som inte är självklart vad det är för något. Det är otäckt, säger han.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons