Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Anaheimtopp avgår efter utredning

Anaheims general manager och vice ordförande Bob Murray lämnar sina poster med omedelbar verkan. Han säger i ett uttalande att han ska behandlas för alkoholmissbruk, och ber om ursäkt för sitt beteende.
Ishockey • Publicerad 11 november 2021
Bob Murray. Arkivbild.
Bob Murray. Arkivbild.Foto: Paul Bersebach/AP/TT

"Först och främst ber vi om ursäkt från organisationens sida om någon påverkats av att Bob betett sig illa", säger NHL-klubbens ägare Henry och Susan Samueli i ett uttalande.

Murray, 66, spelade mer än 1 000 matcher för Chicago under 15 säsonger, och har varit general manager för Anaheim sedan 2008. Beskedet om att han avgår kommer dagen efter att han blivit avstängd till följd av en internutredning kring hans uppförande.

Annons

Det är oklart vad som händer med den externa utredning som klubben beställt av en advokatfirma.

Enligt NHL kom anmälan mot Murray in via en så kallad hotline, som spelare och personal anonymt kan använda sig av för att berätta om olika sorters övergrepp eller kränkningar.

2009 anklagades Murray av en kvinna som påstod att han i vredesmod kastade en stol på henne, enligt Los Angeles Times. En domare friade honom tre år senare.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons