Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Amerikansk talang till Barcelona

Fotboll • Publicerad 1 oktober 2020
Sergiño Dest lämnar Ajax för spel i Barcelona. Den spanska storklubben betalar över 200 miljoner kronor för Dest. Arkivbild.
Sergiño Dest lämnar Ajax för spel i Barcelona. Den spanska storklubben betalar över 200 miljoner kronor för Dest. Arkivbild.Foto: Bernat Armangue/AP/TT

Den 19-åriga fotbollstalangen Sergiño Dest lämnar nederländska Ajax för spanska storklubben Barcelona. Högerbacken kostar Barca motsvarande 220 miljoner kronor, en övergångssumma som kan växa med ytterligare cirka 50 miljoner kronor beroende på prestation.

Dest har skrivit på ett femårskontrakt med Barcelona och där ingår en rejäl utköpsklausul, något som måste finnas i alla spanska spelarkontrakt. Den klubb som vill köpa honom före 2025 får punga ut med motsvarande nära 4,2 miljarder kronor.

Sergiño Dest är född och uppvuxen i Nederländerna men har en amerikansk pappa och 19-åringen har valt att representera USA på landslagsnivå. Hittills har han spelat tre A-landskamper för USA.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons