Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Amerikansk journalist dog av brustet blodkärl

Den amerikanske journalisten Grant Wahl dog av ett brustet blodkärl i hjärtat under fotbolls-VM i Qatar.
Fotboll • Publicerad 14 december 2022
Som en hyllning visades en bild på journalisten Grant Wahl inför VM-mötet mellan England och Frankrike. Wahl avled på läktaren under VM på grund av ett brustet blodkärl i hjärtat. Arkivbild.
Som en hyllning visades en bild på journalisten Grant Wahl inför VM-mötet mellan England och Frankrike. Wahl avled på läktaren under VM på grund av ett brustet blodkärl i hjärtat. Arkivbild.Foto: Abbie Parr/AP/TT

Det visar en obduktion utförd i New York, enligt Wahls hustru Céline Gounder.

Wahl, 49, kollapsade på pressläktaren under förlängningen av kvartsfinalen mellan Argentina och Nederländerna i lördags. Sjukvårdspersonal var snabbt framme och behandlade honom i 20-30 minuter innan han fördes bort på en bår och senare avled.

Annons

Wahl hade under VM klagat över att han kände sig sjuk. Han hade testat negativt för covid-19 och skrev på sociala medier att han sökte hjälp för sina besvär.

"Jag besökte en medicinsk klinik i presscentret i dag och där sade de att jag förmodligen har bronkit (luftrörskatarr). Jag fick antibiotika och hostmedicin och jag känner mig lite bättre på bara några timmar. Men fortfarande: inte bra", skrev han.

Wahl arbetade för CBS sedan 2021 och dessförinnan för Sports Illustrated.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons