Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Amatör från Boden storspelade på Ullna

Hugo Townsend spelade sin sista golfrunda som amatör – och som han gjorde det.
Utmärkta 64 slag innebar ett jätteskutt i resultatlistan av Scandiniavian Mixed.
Golf • Publicerad 11 juni 2023
Hugo Townsend storspelade under sista rundan i Scandinavian Mixed.
Hugo Townsend storspelade under sista rundan i Scandinavian Mixed.Foto: Anders Wiklund/TT

Golfpubliken på Ullna fick bekanta sig med ännu en svensk talang under söndagens avslutande runda. 24-årige Townsend gjorde åtta birdies, vilket räckte till –12 totalt och en elfteplats.

Bakom sig i resultatlistan hade han bland andra affischnamnen Alex Norén (–11) och Linn Grant (–5).

Annons

– Det är kul. Det går ju snabbt uppåt om man spelar bra sista varvet, säger Townsend efter sin avslutning.

Efter sin 64-runda hyllade han spelpartnern Eddie Pepperell (65 slag) för en rakt igenom imponerande runda. Den ödmjuke svensken kunde inte riktigt hålla med om att han själv hade spelat ännu bättre.

– Det kändes inte lika bra. Han hade nog mer kontroll, jag spelade mer junis- och amatörgolf. Det såg lite mer professionellt ut när jag kollade på honom, säger Townsend med ett skratt.

Berömd pappa

Han har golfen i blodet. Pappa Peter Townsend är engelsmannen som spelade Ryder Cup för Europa 1969 och 1971. Han träffade svenska Sofia och flyttade till Boden när Hugo var några år gammal.

– Det var lite annorlunda. Det var många timmar inomhus och slå bollar i nät. Jag spelade tokmycket golf när det fanns chanser, men sedan var det tv-spel och hänga med kompisar och såna saker på vintrarna. Så jag ska inte säga att jag stod och dunkade bollar i ett nät varje dag, berättar Hugo Townsend.

Flyttat hem

Efter collegestudier i både Idaho och Mississippi har han nyligen flyttat hem till Sverige, troligen tillfälligt. På måndagen blir han proffs och i sommar väntar ett antal tävlingar på Challengetouren. Till att börja med i Tjeckien kommande vecka.

– Sedan vill man ju till USA. Jag är rätt bekväm där och har varit mycket där senaste fem åren, så det blir förmodligen Korn Ferry-kval, säger han.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons