Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Alla brittiska ligamatcher skjuts upp

All ligafotboll i Storbritannien i helgen skjuts upp till följd av drottning Elizabeths död. Det påverkar bland annat Premier League och premiären i damernas Super League.
Fotboll • Publicerad 9 september 2022
Förre Östersundstränaren Graham Potter, som skulle lett Chelsea för första gången på lördagen, får vänta på sin debut. Arkivbild.
Förre Östersundstränaren Graham Potter, som skulle lett Chelsea för första gången på lördagen, får vänta på sin debut. Arkivbild.Foto: Ian Walton/AP/TT

Engelska fotbollsförbundet (FA) har beslutat att flytta fram alla matcher i det engelska ligasystemet för att kunna sörja drottning Elizabeths död.

Det gäller lördag, söndag och måndag.

Annons

"Under ett möte i morse hedrade Premier League-klubbarna hennes majestät drottning Elizabeth. För att kunna hylla hennes bidrag till vårt land, och för att visa respekt, kommer den här Premier League-omgången att skjutas upp", skriver Premier League i ett uttalande.

"Tack för att ni visar ert stöd och är förstående", skriver Arsenal på Twitter.

Potter får vänta

Graham Potter får därmed vänta på att göra premiär för sin nya klubb Chelsea. Engelsmannen med ett förflutet i Östersund flyttade precis till storklubben från London från Premier League-konkurrenten Brighton.

Det är inte enbart engelsk fotboll som skjuts upp utan hela Storbritanniens proffsligafotboll. Enligt The Guardian hade regeringen gett grönt ljust för spel men lämnat beslutet till ligorna och dess klubbar.

English Football League, som styr de tre ligorna under Premier League, tog tidigare beslutet att skjuta upp fredagens matcher. Nu ställs alltså helgens matcher in även där.

Damernas Super League skulle ha inletts i helgen men Magdalena Eriksson, Filippa Angeldahl och Stina Blackstenius med flera får vänta på att premiärspela.

Komprimerat program

Att skuta upp matcher kommer inte att vara helt problemfritt under en redan komprimerad fotbollssäsong på herrsidan. I vanliga fall brukar herrarnas fotbolls-VM spelas under sommaren men värmen i Qatar, som står som värdland 2022, gör det omöjligt.

Fotbolls-VM spelas därför mitt under säsongen mellan 20 november till 18 december. När de uppskjutna matcherna kommer att spelas är ännu oklart.

Europatourens PGA-mästerskap i golf, som spelas i Wentworth i England, kommer att återupptas under lördagen, meddelar touren i ett pressmeddelande. Tävlingen kommer att avgöras över 54 hål i stället för normala 72, då fredagens spel ställdes in.

Det engelska cricketförbundet meddelar att såväl herrlandslagets match mot Sydafrika i London samt damernas match mot Indien spelas som planerat under helgen, för att hedra drottningen.

Fakta: Matcher som skjuts upp

Premier League:

Lördag: Fulham–Chelsea, Bournemouth–Brighton, Leicester–Aston Villa, Liverpool–Wolverhampton, Southampton–Brentford och Manchester City–Tottenham.

Söndag: Arsenal–Everton, West Ham–Newcastle, Crystal Palace–Manchester United.

Även måndagens match, Leeds–Nottingham, ska få ett annat speldatum.

Super League:

Lördag: Tottenham–Manchester United.

Söndag: Chelsea–West Ham, Everton–Leicester, Brighton–Aston Villa, Reading–Liverpool, Manchester City–Arsenal.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons