Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Alex Norén fyra i Detroit

Den säkrade OS-platsen verkar ha gjort gott för Alex Noréns spel. Svensken slog till med sin bästa placering på nästan ett år när han blev delad fyra i PGA-tävlingen i Detroit.
Golf • Publicerad 5 juli 2021
Alex Norén under slutrundan i Detroit.Foto: Carlos Osorio/AP/TT

Efter att ha varit nära att missa cutten och därmed de två sista rundorna i tävlingen spelade Norén upp sig på Detroit Golf Club. Lördagen var bra, söndagen väldigt bra – hans 64 slag var bäst av alla under dagen och plötsligt sken Alex Noréns namn allra överst på resultattavlan.

I den jämna tävlingen blev det sedan att nervöst vänta i klubbhuset när spelare efter spelare kom upp på samma resultat, 17 under par – som mest var de fem spelare på resultatet.

"Jobbar mig tillbaka"

Annons

Noréns nio birdies för dagen räckte inte när motståndarna sänkte ett bunkerslag för eagle (Cameron Davis) eller inte gjorde en enda bogey på de 72 hålen (Joaquin Niemann) och svensken kunde bara se på när en möjlig seger blev en fjärdeplats.

Hade bara 2,5-metersputten för birdie gått i på 18:e hade Norén också fått gå ytterligare hål om segern.

– Jag visste att jag sannolikt var tvungen att sätta den för att tvinga fram särspel, men samtidigt har jag inte varit nära eller i ledningen på väldigt länge. Är man regelbundet med i de här situationerna så känns det annorlunda. Men jag jobbar mig tillbaka mot det och nästa gång jag får ett liknande läge så gör jag det förhoppningsvis bättre, säger Norén enligt Kvällsposten.

Australisk seger

I stället fick Davis och Niemann gå ut i särspel tillsammans med Troy Merritt. Där fortsatte spelarna att gå jämnt och först på femte hålet kunde australiern Cam Davis ta sin första PGA-tourseger.

Därmed blev det ingen tidig födelsedagspresent för Alex Norén, 39 år om en vecka. Men fjärdeplatsen är hans bästa resultat i Nordamerika sedan tredjeplatsen i Minnesota i slutet av juli i fjol och kan ge ökat självförtroende inför British Open och OS-tävlingarna i Tokyo senare i juli.

Herrgolfen, där även Henrik Norlander (38:a i Detroit) är svensk deltagare, peggar upp på Kasumigaseki Country Club den 29 juli.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons