Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Åklagaren vill utvisa allsvenska spelaren

Utvisning och förbud mot att återvända till Sverige.
Det är vad åklagaren yrkar i rättegången mot fotbollsspelaren i Djurgården, som står åtalad för bland annat våldtäkt, skriver Expressen.
Spelaren nekar till anklagelserna.
Fotboll • Publicerad 9 november 2022
På onsdagen inleddes rättegången mot den allsvensk fotbollsspelaren i Stockholms tingsrätt. På bilden syns en vakt.
På onsdagen inleddes rättegången mot den allsvensk fotbollsspelaren i Stockholms tingsrätt. På bilden syns en vakt.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Den allsvenska fotbollsspelaren klev in i rättegångssalen i Stockholms tingsrätt i handfängsel och helgrön klädsel.

Han tittade sig omkring och satte sig bredvid sin försvarare, Olle Kristhammar.

Annons

Sedan fick han höra åklagaren Frida Vedins yrkande.

– Det finns ett yrkande om utvisning. Att han utvisas från Sverige och förbjuds att återvända, sade hon enligt Expressen.

Djurgårdaren är åtalad för våldtäkt, kränkande fotografering och ringa narkotikabrott. Spelaren nekar till anklagelserna.

Försvararen motsätter sig kravet på utvisning.

Numera finns också en kompletterande stämningsansökan, där målsägandebiträde Nikola Pejic yrkar att tingsrätten "ska förpliktiga spelaren att till målsägande utge skadestånd med 220 000 för kränkning och 15 000 för sveda och värk", skriver Expressen.

Huvudförhandlingen hålls bakom stängda dörrar och ska pågå även under torsdagen.

Spelaren är sedan tidigare avstängd från klubbens verksamhet. Huruvida Djurgården kommer att riva spelarens kontrakt eller inte kunde inte vd:n Henrik Berggren i slutet av oktober säga något om .

– Vi har inte fattat några beslut ännu, vi kommer avvakta rättegången här. Jag har inga kommentarer till vår kontraktssituation med honom, sade han.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons