Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ajax-chef tvingas bort efter skandal

Ajax fotbollschef och tidigare landslagsspelaren Marc Overmars slutar med omedelbar verkan, efter att han skickat ett antal olämpliga meddelanden till en kvinnlig kollega, uppger .
Fotboll • Publicerad 7 februari 2022
Marc Overmars i en bild från 2004, då han meddelade att han skulle avsluta karriären som aktiv spelare.
Marc Overmars i en bild från 2004, då han meddelade att han skulle avsluta karriären som aktiv spelare.Foto: GUIDO MANUILO/AP/TT

48-åringen, som vann Champions League med klubben 1995 innan han drog vidare till storklubbarna Arsenal och Barcelona, säger att han skäms för sitt beteende.

"Tyvärr, så insåg jag inte att jag passerade en gräns med det här, men det har tydliggjorts för mig de senaste dagarna. Jag kände plötsligt en enorm press. Jag ber om ursäkt", säger han i ett uttalande.

Annons

Overmars har varit fotbollschef för Amsterdamklubben sedan sommaren 2012, och hade kontrakt fram till 2026.

Styrelseordförande Leen Meijaard säger att Overmars antagligen är den bästa personen på posten som klubben haft, men att det inte var något alternativ att låta Overmars sitta kvar.

"Det är förödande för kvinnorna som har drabbats av beteendet. När vi hörde om detta agerade vi omedelbart, övervägde noggrant och vägde vad som var bäst att göra", säger Meijaard i uttalandet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons