Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

AIK-stjärnan lämnar för allsvenskan

Artisten och fixstjärnan Johan Esplund, 38, är klar för Gripen Trollhättan.
Han lämnar SM-tvåan AIK för den allsvenska klubben.
Bandy • Publicerad 1 juli 2021
AIK:s Johan Esplund var en av lagets bästa spelare i vinter.
AIK:s Johan Esplund var en av lagets bästa spelare i vinter.Foto: Erik Simander/TT

Johan Esplund var, förutom misstaget som ledde till 1–0 i baken under AIK:s SM-final mot Villa Lidköping, en av förgrundsfigurerna under finalen där AIK föll med 5–4 efter förlängning.

Nu står det klart att han lämnar AIK trots ett år kvar på kontraktet. Den nya klubbadressen blir Gripen Trollhättan som så när lyckades kvala sig upp till elitserien, men föll på målsnöret.

Annons

Nu storsatsar Gripen för att lyckas med avancemanget där Johan Esplund kommer få en nyckelroll de kommande två säsongerna.

– Det är absolut inte en nedtrappning från min sida. Jag vill bidra till att ge hela föreningen ett lyft, säger han på presskonferensen.

I kontraktet ingår det även att han ska hjälpa till med klubbens ungdomssida.

Med hjälp av externa finansiärer har Gripen fått hjälp med finansieringen så att den inte påverkar lagets budget och Esplund har även, med hjälp av dessa, fått ett jobb på sidan av bandyn.

– Det betyder mycket. Det är ett nytt kapitel i mitt liv och för min familj. Jag är 38 år, jag vet inte hur länge jag spelar bandy. Jag har velat hitta ett jobb och något att göra utöver bandyn, och den här lösningen är perfekt, säger han.

– Det här är klubbens största värvning någonsin, säger Gripens ordförande Per Skoglund till Bandypuls i samband med presskonferensen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons