Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

AIK sparkar tränarna och sportchefen

Efter en mardrömsinledning på damallsvenskan gör AIK rent hus på ledarsidan.
Sportchefen Anne Mäkinen, huvudtränaren Maiju Ruotsalainen och assisterande tränaren Scott Swainston får alla lämna sina uppdrag, meddelar klubben på sin hemsida.
Fotboll • Publicerad 9 maj 2022
AIK:s tränarduo Maiju Ruotsalainen och Scott Swainston får lämna klubben tillsammans med sportchefen Anne Mäkinen. Arkivbild.
AIK:s tränarduo Maiju Ruotsalainen och Scott Swainston får lämna klubben tillsammans med sportchefen Anne Mäkinen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En seger och tre poäng på sju matcher var inte vad AIK hade räknat med i upptakten av årets fotbollssäsong. Laget ligger sist i damallsvenskan med tre poäng upp till Kalmar på kvalplats.

Nu rullar huvudena hos fjolårstian som bekräftar att sportchefen Anne Mäkinen, huvudtränaren Maiju Ruotsalainen och assisterande tränaren Scott Swainston samtliga sparkas.

Annons

"Vi har som målsättning i år att etablera oss i damallsvenskan, vilket också återspeglas i de resurser som tillsatts inför året. Vi kan konstatera att när en fjärdedel av säsongen är spelad ligger vi inte i linje med uppsatta och förväntade resultatmål och därför är vi tvungna att agera", säger Manuel Lindberg, vd för AIK Fotboll i ett uttalande.

"Vi har en rad skickliga tränare och ledare internt och har funnit en bra tillfällig lösning, sedan kommer vi parallellt arbeta med en mer långsiktig lösning. Jag vill också passa på att tacka Anne, Maiju och Scott för deras insatser i verksamheten."

Huvudansvaret förläggs nu till duon Jesper Björk och Nebojsa Novakovic som får Michael Nilsson som assisterande tränare.

Trion arbetar sedan tidigare inom klubben och påbörjar sina nya tjänster per omgående.

Herish Sadi tar över som tillförordnad sportchef fram till sommaruppehållet.

Debuten för nya tränartrojkan sker på torsdag borta mot Eskilstuna United.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons