Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

AIK lånar miljonbelopp – för att värva spelare

AIK Fotboll lånar fem miljoner kronor av sin huvudpartner Svea – bland annat för att kunna genomföra värvningar i kommande transferfönster.
Fotboll • Publicerad 12 maj 2021
AIK Fotboll tar miljonlån. Arkivbild.
AIK Fotboll tar miljonlån. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

"Vi har dock ett behov av en reserv för att möjliggöra ett fullt ekonomiskt handlingsutrymme vid kommande transferfönster i syfte att kunna genomföra transfers på villkor som långsiktigt stärker vår finansiella position." skriver klubben i ett uttalande.

Lånet beror också på pandemins konsekvenser.

Annons

"Generellt råder fortfarande stor osäkerhet kring pandemins utveckling vilket, med gällande restriktioner, begränsar klubbens möjligheter att sälja lösbiljetter till våra hemmamatcher under en period framöver." skriver AIK.

Förra veckan redovisade AIK en förlust på 9,8 miljoner kronor för första kvartalet 2021 – men den ekonomiska situationen är under kontroll.

– Läget är ändå stabilt. Vi har en kassa på 25 miljoner kronor och ligger därmed utifrån vår plan att ta oss igenom 2021, sade klubbens finansdirektör Håkan Strandlund då.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons