Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Agenten: "Kan bara Nabil och AIK svara på"

Oklarheterna kring Nabil Bahouis övergång till saudiska Al Ahli utreds av såväl Svenska fotbollförbundet som AIK. Nu uttalar sig agenten Hasan Cetinkaya, som företrädde Bahoui vid övergången, till .
Fotboll • Publicerad 7 oktober 2020
Nabil Bahoui. Arkivbild.
Nabil Bahoui. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

– Jag genomförde Nabil Bahouis affär till Al-Ahli ihop med en samarbetspartner, SPM Sport Agency. Företaget representerade AIK och var registrerat hos Svenska fotbollförbundet enligt de regler som var då, säger Cetinkaya till tidningen.

Enligt Dagens Nyheters granskning , som publicerades i helgen, är SPM Sport Agency ett numera nedlagt brevlådeföretag. I granskningen framkom att en faktura kopplad till övergången har hittats i ett tillslag som polisen gjort mot en knarkfabrik i södra Stockholm. Fakturan från estniska BlueBlueSky OÜ, som enligt DN företräds av två svenskar med långt kriminellt förflutet, var ställd till det schweiziska agentbolaget Palm Eleven AG, som ägde delar av de ekonomiska rättigheterna i Nabil Bahoui.

Annons

– Vad som är bakgrunden till Palm Eleven kan nog enbart AIK och Nabil Bahoui besvara, säger Hasan Cetinkaya till Aftonbladet.

AIK meddelade på tisdagskvällen att man kommer att göra en omfattande utredning av klubbens spelaraffärer.

"AIK Fotboll ser allvarligt på att klubbens namn kopplas samman med oegentligheter då det är en självklarhet att klubben alltid skall agera i enlighet med gällande lagstiftning och aktuella regelverk", skriver Solnaklubben på sin hemsida.

"AIK Fotboll har, i samråd med en extern jurist, påbörjat ett arbete för att utreda klubbens agerande kopplat till Nabil Bahouis övergång samt övriga större spelaraffärer under det senaste decenniet".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons