Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

667 aktiva rasar mot drastiska beslutet

Modern femkamp • Publicerad 6 november 2021
Kate French, olympisk mästare i modern femkamp i Tokyo, är en av de aktiva som skrivit under brevet.
Kate French, olympisk mästare i modern femkamp i Tokyo, är en av de aktiva som skrivit under brevet.Foto: Hassan Ammar/AP/TT

Mer än 650 aktiva i modern femkamp, däribland flera OS-medaljörer, protesterar mot beslutet att ta bort ridmomentet i sporten.

Gruppen säger att man inte längre har något förtroende för det internationella förbundets (UIPM) ordförande Klaus Schormann och kräver att hela styrelsen i UIPM avgår. De aktiva skriver i ett brev, enligt sajten Inside the games, att "utan att fråga aktiva och nationsförbund har styrelsen underminerat 109 år av modern femkamp".

Annons

Enligt Inside the games är UIPM rädd för att sporten ska mista sin plats i OS efter skandalen i Tokyo i somras då en tysk tränare slog en häst som vägrade framför ett hinder.

UIPM har inte beslutat vilken sport som ska ersätta ridmomentet.

Modern femkamp har funnits på OS-programmet sedan 1912 i Stockholm och innehåller delmomenten fäktning, simning, hästhoppning, skytte och löpning.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons