Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

21 000 ser FA-cupfinalen: "Blir speciellt"

FA-cupfinal mellan Chelsea och Leicester på Wembley.
Då väntas storpublik med pandemiska mått mätt – 21 000 personer på läktaren.
Fotboll • Publicerad 14 maj 2021
Chelsea mot Leicester i lördagens FA-cupfinal. Arkivbild.
Chelsea mot Leicester i lördagens FA-cupfinal. Arkivbild.Foto: Michael Regan/AP/TT

Storbritannien håller sakta men säkert på att försöka öppna upp samhället igen och ett steg i det är att testa publik på idrottsevenemang. Man gjorde det bland annat på ligacupfinalen den 25 april då 8 000 släpptes in på Wembleys läktare.

Nu, tre veckor efter ligacupfinalen, är den siffran 21 000.

Annons

De båda finallagen, Chelsea och Leicester, har fått 6 250 biljetter var att fördela. Resten av platserna på arenan går bland annat till lokalinvånare. Samtliga åskådare måste ta ett covid-test innan de går in på arenan.

"Speciellt för supportrarna"

En som ser fram emot lördagens final och att spela inför vad man i rådande samhällsläge kan kalla för storpublik är Leicesters tränare Brendan Rodgers.

– Det är bättre än att inte ha några supportrar alls, det är ett som är säkert. Vi är medvetna om att det fortfarande är ett testevenemang i ett försök att kunna ta in fullt antal åskådare, men det ska bli trevligt att ha supportrar där, säger han till Leicester Mercury.

– Det kommer att vara enormt att under ett sånt här tillfälle ha människor som är där och hejar på oss. Och för supportrarna själva kommer det att vara speciellt att se sitt lag där eftersom Wembley är en så ikonisk arena, säger han.

För Leicester är det lagets först FA-cupfinal sedan 1969 och klubben har aldrig vunnit den prestigefyllda turneringen.

– Vi vet att vi måste spela bra mot ett fantastiskt lag. Vi har kommit långt men för oss handlar det inte bara om att vara här. Vår ambition är att vinna det, säger Rodgers.

Hyllar Lampard

För Chelsea kan det bli den första stora titeln inom loppet av två veckor. Londonklubben spelar även Champions League-final i slutet av maj mot Manchester City.

Tränaren Thomas Tuchel, som har fått Chelsea på rätt köl sedan han tog över i januari, valde på en presskonferens att hylla sin företrädare, Frank Lampard.

– Frank nådde fantastiska resultat i Champions Leagues gruppspel, och han vann alla FA-cupmatcherna, säger Tuchel.

– Han lade grunden så att vi kunde ta oss till finalerna.

Matchen spelas 18.15 på lördagen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons