Sekunder kvar från ett kryss borta mot Fulham.
Manchester Uniteds 18-årige talang Alejandro Garnacho ville ta VM-ledigt med tre färska poäng.
Det fick han efter sitt avgörande 2–1-mål på tilläggstid.
Fotboll • Publicerad 13 november 2022
Alejandro Garnacho, 18, avgjorde för sitt Manchester United mot Fulham.
Alejandro Garnacho, 18, avgjorde för sitt Manchester United mot Fulham.Foto: Leila Coker/AP/TT

Garnacho, som gjort ungdomslandskamper för både Spanien och Argentina men som ännu inte har någon A-landskamp, blev inbytt med 20 minuter kvar att spela vid ställningen 1–1.

I 93:e minuten väggspelade han med Christian Eriksen innan han skyfflade in det 2–1-avgörande målet från snäv vinkel.

Målet var talangens första i Premier League den här säsongen.

– Han har mycket talang, vi är verkligen glada för honom och vet att han kan bidra med mål och assist, säger lagkamraten Bruno Fernandes till Sky Sports om Garnacho.

Manchester-klubben inledde målskyttet genom Eriksen, danskens första mål i klubben, medan den tidigare United-spelaren Daniel James stod för kvitteringen.

Victor Nilsson Lindelöf spelade hela matchen för United, Anthony Elanga blev utbytt tio minuter in på den andra akten.

– Väldigt skönt att få till ett segermål i slutet, en tuff match. Vi fick vinsten och det var det absolut viktigaste, säger Lindelöf i Viaplays sändning.

United är femma i ligan, 26 poäng efter 14 omgångar, när Premier League nu tar uppehåll då VM i Qatar börjar på söndag. Ligaspelet återupptas sedan den 26 december.

I söndagens andra Premier League-match vann Aston Villa med 2–1 borta mot Brighton. Robin Olsen satt på Villas bänk matchen igenom medan Ludwig Augustinsson blev inbytt i slutminuterna.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.