GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Unik etablering på Kämpaslätten

Det fortsätter att röra på sig i handelsområdet Kämpaslätten.
Nu är det klart med ett nytt markköp – och en unik etablering.
Företaget öppnade , i Blekinge, i Ronneby i januari 2017. Och nu har Blekinge Bränslen köpt företagsmark på Kämpaslätten för ytterligare en etablering av tankstation.\nFöretaget öppnade , i Blekinge, i Ronneby i januari 2017. Och nu har Blekinge Bränslen köpt företagsmark på Kämpaslätten för ytterligare en etablering av tankstation. • Publicerad 14 november 2018 • Uppdaterad 14 november 2018
Överenskommet! Blekinge Bränslen köper företagsmark på Kämpaslätten för etablering av tankstation för biogas.
Överenskommet! Blekinge Bränslen köper företagsmark på Kämpaslätten för etablering av tankstation för biogas.
Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Sölvesborg

– Blekinge blir det enda län i landet som får en biogasmack i samtliga städer. Det är superroligt att Blekinge blir först, säger Stefan Hermansson, vd Blekinge Bränslen.

– Det här är ett projekt som vi har jobbat med länge, det är tre år sedan vi hade en första kontakt, säger Stefan Hermansson.

När kan ni vara igång?

– En målsättning har varit julafton och jag är optimistiskt lagd, säger Stefan Hermansson.

Stationen är redan beställd.

– Den är svensktillverkad och är beställd från ett företag i Göteborg. Samtidigt som vi har beställt den här stationen har vi också beställt nya stationer för anläggningar i Kronoberg.

Stationen får två tankplatser men går, vid utökad efterfrågan, att komplettera med fler.

Stefan Hermansson ser inte bara miljövinster med etableringen.

– Det här öppnar möjligheter för lokal produktion av biogas, säger han och berättar om hur etableringen av en biogasstation i Alvesta öppnade möjligheten för ett tiotal lantbrukare att börja producera biogas av gödsel.

– Det finns goda förutsättningar för ett sådant arbete även i Blekinge.

För näringslivschef Stefan Olofsson kändes onsdagen som en riktig höjdare.

– Det är så kul att vi är i mål med det här, säger han. Det känns lite som julafton i dag!

– Det här kommer bli hur bra som helst. Jag tänker att nu när det finns ett ställe att tanka biogas här kommer det att locka folk till Sölvesborg.

Stefan Olofsson, näringslivschef.
Stefan Olofsson, näringslivschef.
Foto: LENA EHRING
Annelie HenryssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.