GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Torkan stänger del av Nymölla bruk

Nymölla • Publicerad 30 september 2018 • Uppdaterad 30 september 2018
Den låga vattennivån i Ivösjön gör att Nymölla Bruk tvingas halvera sin produktion.
Den låga vattennivån i Ivösjön gör att Nymölla Bruk tvingas halvera sin produktion.
Foto: Jonas Gustafsson

Nymölla pappersbruk utanför Bromölla tvingas stänga av halva sin produktion på grund av de låga vattennivåerna i Ivösjön efter sommarens torka, uppger P4 Kristianstad. Nivåerna har nu hamnat under fem meter och då måste produktionen halveras.

– Vi har aldrig varit i det här läget förr så det är svårt att säga exakt vad som kommer hända, säger fabrikschefen Michael Lindemann till radion.

För att göra pappersmassa behövs mycket vatten och tillgången är nu för liten, enligt Lindemann. En pappersmaskin i pappersbruket och en linje i pappersmassafabriken kommer därför att stängas ner under måndagen.

Hur länge det kommer vara så här vet man inte, men det ska inte drabba de drygt 500 anställda.

– Det finns ju fortfarande en del produktion som måste skötas. Sedan kommer vi ju bedriva väldigt mycket underhåll, städarbete och utbildningar, säger Lindemann.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.