1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Sökte i hamnområdet efter Lelle Hildebrand

Polisen gjorde resultatlösa uppföljningssök efter Lelle Hildebrand i Sölvesborgs hamnområde på onsdagen.
Sölvesborg • Publicerad 11 oktober 2018

Enligt Bo Lundqvist, chef för Kalla Fall i region Syd, hade de anledning att återvända efter sökningarna som Missing People gjorde i närheten av Kartago-huset den 30 september.

Polisens Kalla Fall-grupp, under ledning av Bo Lundqvist, grävde i Sölvesborgs hamnområde i onsdags i mordutredningen på Lelle Hildebrand.
Polisens Kalla Fall-grupp, under ledning av Bo Lundqvist, grävde i Sölvesborgs hamnområde i onsdags i mordutredningen på Lelle Hildebrand.Foto: Johan Nilsson/TT

– Då gav både deras och vår tekniska utrustning utslag, något indikerades helt enkelt, säger Bo Lundqvist.

Så i onsdags grävdes det i Sölvesborgs hamnområde. Bland annat fick asfalt tas bort. Men det hela avslutades efter att inga fynd hade påträffats.

I mordutredningen på turnéledare Lelle Hildebrand, som försvann i Sölvesborg januari 1999, koncentreras och utvidgas nu, berättar Bo Lundqvist, sökinsatserna i stenbrottet Jedenryd i Östra Göinge.

Lars OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.