1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Rekordstort intresse för ny löpargrupp

När Sweden runners startade i Sölvesborg var intresset större än det någonsin har varit vid löpargruppens första träningstillfälle i andra kommuner.
– Många var positiva, säger Jimmy Schön, en av ledarna.
Sölvesborg • Publicerad 2 oktober 2019 • Uppdaterad 3 oktober 2019
Här är några av deltagarna på Sweden runners första träning i Sölvesborg.
Här är några av deltagarna på Sweden runners första träning i Sölvesborg.Foto: Jimmy Duvborn

Det var egentligen av en tillfällighet som Sweden runners drog i gång en löpargrupp i Sölvesborg. Tillsammans med några vänner arrangerade Jimmy Schön loppet Backyard ultra. Efter det fick han frågan om att starta en löpargrupp i samarbete med Sweden runners.

– Jag och min fru vände och vred på det, berättar Jimmy och till slut startade gruppen i början av september.

Jimmy och Anna Schön från företaget Schön coaching håller i träningen. Han är löparcoach och Anna är personlig tränare och håller i gruppass på gym.

Till första träningspasset dök cirka 30 personer upp.

– Många var positiva och Sweden runners uttryckte att så stor uppslutning har de inte haft med så många intresserade vid någon annan uppstart, berättar Jimmy.

Gruppen tränar varje tisdagskväll, med undantag för röda dagar och sommaren, men samlingsplatsen kommer att variera. Mer information om den finns i Facebookgruppen Sweden Runners - Sölvesborg. Passen innehåller intervallträning, styrka, rörlighet och löparteknik. Inga förkunskaper krävs för att delta, men det är bra om du åtminstone orkar jogga en kilometer.

Om du vill delta dyker du upp vid något träningstillfälle och provar en eller två gånger. Efter det krävs ett medlemskap.

Stina PetterssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.