Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ny popkör som ska sprida glädje

Bromölla • Publicerad 7 december 2017

I höstas startades en popkör i Sölvesborg som blev en stor framgång. Nu utökar konceptet Joyvoice med ytterligare en kör i Bromölla.

I Sölvesborg leds kören av Bromöllabon Katti Göransson, som tidigare bland annat har medverkat i tv-programmet Körslaget. Snart kommer hon även leda en kör i Bromölla.

Annons

– Kören i Sölvesborg har blivit en stor framgång. 135 medlemmar har träffats en gång i veckan under hösten och alla uppskattar gemenskapen som uppstår när man sjunger tillsammans. Eftersom jag själv bor i Bromölla känner jag att det är hög tid att pröva konceptet även här, säger hon.

Katti Göransson drar igång kör i Bromölla.
Katti Göransson drar igång kör i Bromölla.Foto: Tove Ronnebäck

Från och med den 6 mars nästa år kommer kören att öva på tisdagskvällar i Folkets hus. Och det krävs inga förkunskaper eller tidigare erfarenheter av körsång för att deltaga.

– I Sölvesborg är de flesta medlemmar glada amatörer som brukar sjunga för sig själva i duschen eller i bilen. Alla som vill kan sjunga.

Kören använder sig inte av några noter.

– Istället har varje medlem en app sin telefon där varje stämma finns inspelad. På så sätt kan deltagarna även öva hemma genom att lyssna och härma.

Konceptet Joyvoice finns i dag i över 200 kommuner i Sverige.

– Alla som vill kan vara med. Våra medlemmar är mellan 12 och 75 år så det är alltså aldrig för tidigt eller för sent att börja sjunga i kör, säger Katti Göransson.

Den som vill börja sjunga i popkören kan anmäla sitt intresse på Joyvoice hemsida.

Jerry CarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons