Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nu stängs kommunens bibliotek – igen

Sölvesborgs kommun inför egna, strängare regler på grund av coronasmittan. Bland annat stängs kommunens bibliotek igen. Det bekräftar Johanna Beijer (S) och Ulf Svensson (C). De emotsätter sig stängningen och tycker att de nuvarande reglerna fungerar bra.
Sölvesborg • Publicerad 10 november 2020
Karin Lindén ledare för biblioteksprotesterna i Sölvesborg
Karin Lindén ledare för biblioteksprotesterna i SölvesborgFoto: Anders G Bergquist

Från och med fredag är det sannolikt stängt på Sölvesborgs bibliotek igen. Orsaken är att Sölvesborg är den kommun i Blekinge som har överlägset högst smittspridning.

– Enligt beslutet som Samstyret drev igenom i krisledningsnämnden ska alla bibliotek, simhallen och muséet stängas i två veckor, men det finns ju inget som tyder på att smittan kommer att vara mindre då, säger Johanna Beijer. Hon fruktar att det blir som i våras, då biblioteken var stängda i många månader.

Annons

– Det finns ett mycket bra reglemente för att minska smittspridningen på biblioteket och personalen hade kunnat hantera det bra. Vi tycker de borde få sköta sitt jobb, förklarar Johanna Beijer.

Kommunstyrelsens ordförande Louise Erixon (SD) bekräftar att krisledningsnämnden föreslår en ny nedstängning av bibliotek, simhall och museum.

– Det är en rekommendation från krisledningsnämnden till fritids– och kulturnämnden. Det handlar naturligtvis om att minska smittspridning och att värna riskgrupper, säger Louise Erixon.

Fritids– och kulturnämnden har sitt sammanträde på torsdagen och om beslutet fattas då kan biblioteken sannolikt stänga från och med fredagen.

– På krisledningsnämnden på torsdag väntas fler viktiga beslut fattas, berättar Louise Erixon också.

Anders G BergquistSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons