Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Försvunnen man ska dödförklaras

I januari 1999 försvann den föredetta turnéledaren Lelle Hildebrand efter ett besök på rockklubben Kartago i Sölvesborg. Nu vill de anhöriga att turnéledaren ska dödförklaras, även om kroppen fortfarande inte hittats.
Sölvesborg • Publicerad 26 maj 2006

Det är sju och ett halvt år sedan den förra turnéledaren Lelle Hilldebrand från Helsingborg försvann. Efter ett besök på rockklubben Kartago i Sölvesborg återsågs han aldrig mer. Han besökte klubben tillsammans med det kända rockbandet Hammerfall i januari 1999. Efter en nattlig färd med en då 22-årig rockarrangör från Kristianstad försvann Hildebrand.

Någon vecka senare hittades Hildebrands väska och cirka 70 000 kronor på isen på sjön Immeln. Hildebrand har dock aldrig återfunnits.

Annons

Inte hittats Den 22-årige rockarrangören som senas sågs med Hillebrand greps och häktades misstänkt för mord, men släpptes i brist på bevis. Han greps emellertid vid ett senare tillfälle och sitter nu av ett livstids fängelsestraff efter ett trippelmord på tre bilhandlare utanför Klippan.

Trots att Lelle Hildebrands kropp inte har hittats har polisen hela tiden varit övertygad om att han blev mördad.

Eftersom orsaken till Hildebrands försvinnande är oklar har han inte förklarats vara död. Tidigast fem år efter försvinnandet kan en försvunnen person dödförklaras. Nu ansöker dock de anhöriga, sedan ett halvt år tillbaka, om att Lelle Hildebrant ska dödförklaras. Skatteverket särskilda nämnd kommer att ta upp ärendet på nästa sammanträde, om cirka en månad.

Hoppas fortfarande Trots att polisutredningen kring fallet är nedlagd har polisen fortfarande hopp om att tips så kan komma in och såsmåningom klargöra bilden i samband med turnéledarens hastiga försvinnande.

Sanna Nilsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons