GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Elever på vandring påkörda av flyende bilist

Två elever skadades när de blev påkörda av en smitande bil.
Högstadieeleverna var på vandring med sina lärare.
De fick kasta sig undan bilen.
Gammalstorp • Publicerad 25 september 2018 • Uppdaterad 25 september 2018

– Bilen accelererade in i gruppen av elever och lärare, säger Bengt Jeppsson, på polisen i Karlshamn.

Det var vid 13-tiden på måndagen som cirka 100 elever och tio lärare från högstadiet på Mjällby skola var på vandring på Hinnedalsvägen, från Grundsjön ner mot Gammalstorp. De hade en friluftsdag. Då kom en svart eller mörkblå bil körande på den samla vägen.

– Bilen ökade farten och sicksackade rakt mot dem. Han körde på två av eleverna. En skadades på handleden och eventuellt blev den andra eleven också skadad, säger Bengt Jeppsson.

Därefter körde bilen vidare och smet från olycksplatsen. Eleverna och lärarna hade dessförinnan fått kasta sig undan bilen. Det var endast två av eleverna som har rapporterats ha träffats av bilen uppger Bengt Jeppsson.

– Föraren har lämnat platsen utan att ge sig till känna, säger Bengt Jeppsson.

Bilen ska ha hållit en hastighet av cirka 40 kilometer i timmen när påkörningen inträffade. Det är oklart om det är en man eller kvinna som har kört den.

Rubriceringen är vållande till kroppsskada, vårdslöshet i trafik och smitning. Polisen tar gärna emot tips om mörka bilen.

Enligt Martina Sjöström, rektor för högstadiet på Mjällby skola, bestod måndagens friluftsdag av en vandring på 1,6 mil.

Från Ryssbergsstugan gick man via Blekingeleden till Grundsjön varefter samtliga 110 elever och lärare gick, uppdelade i grupper, vidare till Ringaslätts idrottsplats i Gammalstorp.

Det var under den senare vandringen, mot målet och avslutningen i Gammalstorp, som händelsen inträffade på Hinnedalsvägen.

– En hemsk upplevelse, men alla tog det lugnt och bra, säger Martina Sjöström som själv deltog i friluftsdagen men som inte såg själva händelsen.

Hon berättar att ingen av de två drabbade eleverna blev allvarligt skadad och ingen av dem har behövt uppsöka sjukvård.

– Vi har studiedag i dag (läs på tisdagen) men jag har varit i kontakt med båda eleverna och de känner sig okey.

– Jag räknar med att båda är tillbaka i skolan på onsdagen.

Redan på måndagen gick rektorn ut på skolportalen och informerade samtliga föräldrarna om vad som hade hänt.

Dessutom uppmanas föräldrarna att höra av sig till skolledning eller polis om de hör några rykten kring händelsen.

– Vi kan inte göra mer än så här. Den fortsatta utredningen får polisen sköta, säger Åsa Melkersson, verksamhetschef för grundskolan.

Peter NybergSkicka e-post
Lars OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.