Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

De förlänger medborgarlöftet

Kommunen och polisen har bestämt sig för att förlänga fjolårets medborgarlöfte med ytterligare ett halvår.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Sölvesborg • Publicerad 14 februari 2020

Förlängningen av medborgarlöftet, som nu sträcker sig fram till siste juni i år, har i dagarna undertecknats av kommunalrådet Louise Erixon (SD) och lokalpolisområdeschef Louise Englund.

Lokalpolisområdeschef Louise Englund har undertecknat förlängningen av medborgarlöftet i Sölvesborg tillsammans med kommunalrådet Louise Erixon (SD).Foto: Simone Hansen

I medborgarlöftet förbinder polisen sig att fotpatrullera i centrum kvällstid eller i samband med evenemang vid minst fyra tillfällen per månad.

Annons

Samt att stödja kommunens projekt med så kallade trygghetsvärdar.

Löftet från Sölvesborgs kommun är att utveckla projektet med trygghetsvärdar och att under avtalsperioden erbjuda föreningar möjligheten att trygghetsvandra på platser där det bedöms att vara lämpligt.

Dessutom lovar kommunen att fortsätta arbetet med närvaro av fritidsledare och fältsekreterare i centrum samt på andra platser där ungdomar vistas.

Lars OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons