Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

121,5 miljoner till biogas på Nymölla

Naturvårdsverket delar ut sammanlagt 153 miljoner kronor till skånska klimatinsatser. Den planerade biogasanläggningen på Nymölla bruk får 121,5 miljoner kronor.
Bromölla • Publicerad 7 december 2017

Länsstyrelsen har berett ansökningarna och 37 projekt i Skåne får dela på 153 miljoner kronor i "Klimatklivet”. Det företag i Skåne som får mest pengar, och näst mest i hela Sverige, är Gasum AB.

Bolaget får 121,5 miljoner kronor. Projektet går ut på att producera flytande biogas för tung vägtrafik och sjöfart. Detta ska ske på Nymölla bruk.

Nymölla Bruk kan kompletteras med en biogasanläggning.
Nymölla Bruk kan kompletteras med en biogasanläggning.Foto: Bo Åkesson
Annons

– Vi har diskuterat samarbetsformer, hur fabriken ska se ut och var den ska ligga. Detta under förutsättning att Gasums styrelse beslutar att genomföra projektet, säger Michael Lindemann, fabriksdirektör på Nymölla bruk.

Diskussioner är detaljerade och intensiva.

– Det här beslutet från Naturvårdsverket var bland annat vad styrelsen väntade på. Så det är ett steg till i rätt riktning.

Lars OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons