Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Stort intresse för Ronnebydebutant

Ronneby Folkteater har spikat höstens program.
En bokning har förbryllat föreningen.
Ronnebydebutanten Emma Berg sålde ut två föreställningar snabbt.
RONNEBY • Publicerad 14 augusti 2019
Kseniya Ani och Håkan Robertsson, Ronneby Folkteater, har spikat höstprogrammet på Gamla teatern.
Kseniya Ani och Håkan Robertsson, Ronneby Folkteater, har spikat höstprogrammet på Gamla teatern.Foto: Christian Hylse

– Hon måste ha ett stort nätverk. Första föreställningen sålde slut snabbt. Då bokade vi in en till och den sålde också slut, säger Håkan Robertsson, Ronneby Folkteater.

Emma Berg släpper snart debutboken ”Starkskör - livets skoskav och hjärtats fyrverkerier”, en historia om sin egen livsresa, från rädsla till mod.

Annons

– De mörka, dåliga känslorna har skavt i mitt liv. Och jag har varit rädd för allt: mörker, fyllgubbar, dålig andedräkt och för att inte vara tillräckligt bra för denna värld, berättade hon nyligen i en intervju med P4 Blekinge.

Där berättade hon också att livet blir så mycket mer innerligt för den som vågar leva det.

– Jag hoppas att orden kan göra skillnad. Att det som känns, bränns och brinner i mig kan ge något slags ljus till någon annan.

Boken har också blivit en föreställning på gamla teatern den 11 och 18 oktober.

Stjärnsopranen Christina Goerke i rollen som prinsessan Turando i Giacomo Puccins klassiska opera ”Turandot”. Föreställningen direksänds på Gamla teatern i Ronneby lördagen den 12 oktober.
Stjärnsopranen Christina Goerke i rollen som prinsessan Turando i Giacomo Puccins klassiska opera ”Turandot”. Föreställningen direksänds på Gamla teatern i Ronneby lördagen den 12 oktober.Foto: Marty Sohl

I övrigt bjuder hösten bland annat på David Bowie på svenska med Alingsåsbandet Buddha of Suburbia, poeten Ismael Ataria och föreställningen ”Som ett jävla solsken” som är fritt baserad på Fatima Bremmers biografi om journalisten Ester Blenda Nordström.

Dessutom återupptas satsningen ”Plattform B” där konstnärer, musiker, filmare och andra kulturarbetare i länet får möjlighet att visa upp sig för en publik.

– Det är en sorts fri scen, fast alla som kommer är bokade. Vi arrangerar ”Plattform B” under fyra fredagskvällar med start i oktober, säger Kseniya Ani.

Fakta

Ronneby Folkteater hösten 2019

25/9 - ”Som ett jävla solsken” (med Anna-Lena Hemström och Mulle Holmqvist)

6/10 - ”Maja och Bobo” (dockteater)

10/10 - ”Bokstavsängeln” med Ismael Atari

11/10 och 18/10 - ”Starkskör - The Show” med Emma Berg

12/10 Giacomo Puccinis ”Turandot” (direktsänd opera)

26/10 - Jules Massenets ”Manon” (direktsänd opera)

9/11 - Giacomo Puccinis ”Madama Butterfly” (direktsänd opera)

17/11 - ”Den magiska hatten” (barnteater)

23/11 - ”Hjältar - David Bowie på svenska” med Buddha of Suburbia

Fotnot: Programmet för våren är inte spikat ännu, men det blir bland annat operaföreställningar som ”Porgy and Bess” (1/2), ”La Traviata” (8/2), ”Agrippina” (29/2), ”Den flygande holländaren” (14/3), ”Tosca” (11/4) och Maria Stuarda” (9/5)

Christian HylseSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons