GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Stölder och skadegörelse i Folkets hus

En sönderslagen brevlåda, en stulen tv-skärm och byte av lås. Det är facit efter att Folkets hus i Kallinge haft objudna besökare under julhelgen.
Kallinge • Publicerad 1 januari 2018
Ett elskåp är uppbrutet, brevlådan sönderslagen och brandsläckaren förstörd, kan Jan-Erik Andersson, Folkets hus Kallinge, konstatera.
Ett elskåp är uppbrutet, brevlådan sönderslagen och brandsläckaren förstörd, kan Jan-Erik Andersson, Folkets hus Kallinge, konstatera.Foto: Ann-Marie Andersson

Inga-Lill Nilsson som ansvarar för uthyrning och skötsel av lokalerna i Folkets hus är arg och besviken.

– För dom som ställt till med detta är det inte värt någonting, säger hon.

– Men för oss i Folkets hus handlar det om en förmögenhet.

Det som är allra mest besvärligt, är att tv-skärmen i vestibulen stals. I den satt också ett USB-minne där Folket husföreningens sponsorer marknadsförs för alla besökare.

Föreningen betalar på det sättet tillbaka till sina sponsorer, både företag och föreningar. Nu måste Inga-Lill Nilsson göra om allt jobb med att lägga upp bilder och text. Men utan tv-skärm är det meningslöst.

– Vi hoppas så att någon eller några kan sponsra oss med en ny tv-skärm, säger Jan-Erik Andersson, ordförande i Folkets husföreningen Kallinge.

– USB-minnet går utmärkt att lägga tillbaka i vår nya brevlåda.

Föreningen har inga ekonomiska möjligheter att köpa en ny tv-skärm.

– Vi måste lägga pengarna på annat.

En ny brevlåda har satts upp efter att den förra förstörts av okända.
En ny brevlåda har satts upp efter att den förra förstörts av okända.Foto: Ann-Marie Andersson

Det var efter julhelgen som Inga-Lill Nilsson kom tillbaka till Folkets hus och upptäckte vad som hänt. Flera polisanmälningar har gjorts, båda av stölderna och skadegörelsen. En ny brevlåda har satts upp, låsen är utbytta eftersom en nyckel är på drift efter att Folkets hus hyrts ut vid tre tillfällen den 22 och 23 december.

Närmast väntar den årliga Barnens julfest i lokalerna den 6 januari. Det är 102:a gången som julfesten hålls.

Ann-Marie AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.