Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ronnebybo häktad för våldtäkt mot barn

En Ronnebybo i 20-årsåldern har häktats misstänkt för våldtäkt mot barn.
Åklagare Lena-Marie Bergström är mycket förtegen om utredningen där det i nuläget saknas både exakt brottsplats och brottstid.
Ronneby • Publicerad 15 juli 2019

– Vi tror att brottet har begåtts någonstans i Blekinge eller Skåne, säger Lena-Marie Bergström, vid åklagarkammaren i Karlskrona.

Eftersom brottsoffret är under 15 år råder förundersökningssekretess i ärendet och mycket lite information släpps. Men det handlar om ett brottsoffer och en misstänkt gärningsman. Brottstiden som är angiven sträcker sig från den 31 mars till den 24 april i år.

Annons

Beror det på att det rör sig om flera gärningar eller att ni inte vet den exakta brottstiden?

– Jag kan inte uttala mig om det. Det här är ett känsligt ärende.

Den misstänkta personen är i 20-årsåldern och anhölls i onsdags. Bevisningen mot honom är främst teknisk, men man vill inte gå in på vilka typ av spår som finns.

– Jag anser att vi har tillräckligt stark bevisning för att häkta honom på sannolika skäl. Nu inväntar vi svar från den tekniska utredningen.

Om ni inte vet exakt brottsplats eller brottstid, hur har ni fått kännedom om det här? Finns det någon förstahandsinformation?

– Ja, det finns muntliga uppgifter och de styrks av vissa andra omständigheter i utredningen.

Lena-Marie Bergström tror att ett eventuellt åtal kan väckas tidigast om tre veckor. Den misstänkta gärningsmannen sitter häktad med restriktioner.

Christoffer RobertssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons