Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Portal ska hjälpa personer i riskgrupp

Ronneby kommun lanserar nu portalen ”Ronneby hjälper”.
Där ska medborgare i riskgrupp få hjälp med inköp av mat och medicin.
Ronneby • Publicerad 2 april 2020
Ronneby kommun lanserar portal för att hjälpa isolerade personer ur riskgrupperna.
Ronneby kommun lanserar portal för att hjälpa isolerade personer ur riskgrupperna.Foto: Christian Hylse

Behovet av hjälp ökar, men det gör också viljan av att hjälpa till i dessa något märkliga tider.

Folkhälsomyndigheten har nyligen skärpt sina rekommendationer, men betoning på än mer social distansering. Detta gäller särskilt personer som ingår i någon form av riskgrupp.

Annons

Därför lanserar nu kommunen ”Ronneby hjälper” för att kunna hjälpa sina medborgare att följa råden samtidigt som personer i riskgruppen får sitt behov av mat och medicin tillgodosett.

Portalen ska matcha medborgares behov med organisationer och föreningar som vill hjälpa till - allt för att minska smittspridningen.

Via portalen kan privatpersoner gå in och fylla i ett beställningsformulär där de anger om de behöver hjälp med att handla livsmedel och/eller medicin. På liknande sätt kan sedan organisationer och föreningar gå in och anmäla sina respektive organisationer och föreningar som resurs.

Samordnaren från Ronneby kommun matchar sedan behov med de som anmält sig som frivilliga och ser till att beställningen av tjänsten blir utförd, meddelar Ronneby kommun i ett pressmeddelande.

Christian HylseSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons