GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Misstänkt våldtäktsman var redan under utredning

Den 21-årige mannen misstänks för att ha våldtagit en underårig flicka i söndags.
Men redan för tre veckor sedan ska han ha försökt våldta en vuxen kvinna - ett brott som är under utredning.
Nu häktas han med restriktioner av Blekinge tingsrätt.
Ronneby • Publicerad 1 augusti 2018 • Uppdaterad 1 augusti 2018
Foto: HENRIK MONTGOMERY

– Med hänsyn till att det här rör allvarliga sexualbrott med ett par veckors mellanrum finns det risk för att den misstänkte fortsätter sin brottsliga verksamhet, säger kammaråklagare Charlotta Hellberg.

Det var vid lunchtid i söndags som polisen fick in en anmälan om att en våldtäkt mot en flicka under 15 år skett i ett grönområde i Ronneby kommun tidigare under förmiddagen. Den 21-årige mannen greps senare under dagen och anhölls efter förhör på sannolika skäl misstänkt för brottet.

– Det finns dels teknisk bevisning och dels muntlig bevisning mot mannen, säger Charlotta Hellberg.

Innebär det att det finns vittnen?

– Inga direkta vittnen. Men det finns personer som vi pratat med om de här händelserna. Sen vad de har sett eller inte sett vill jag inte gå in på.

Våldtäktsförsöket ska ha skett för tre veckor sedan, också det i Ronneby kommun. Det uppdagades tidigare, och 21-åringen har varit misstänkt - men inte frihetsberövad för det brottet.

De två fallen utreds som två helt olika händelser och gärningsmannen är egentligen det enda som binder dem samman.

– Så vitt jag vet finns det inga fler samband än så.

Är mannen känd av myndigheterna innan de här två brotten?

– Det vill jag inte gå in på.

Häktningsförhandlingarna skedde under onsdagseftermiddagen och tingsrätten delade åklagarens åsikt om att mannen bör hållas häktad för att inte kunna begå nya brott eller på något sätt försvåra utredningen. 21-åringen förnekar brott.

– Han vidgår att det förekommit någon form av sexuell kontakt, men bestrider att det är våldtäkt mot barn. Det andra fallet förnekar han helt och hållet, säger advokaten Henrik Månsson.

Åtal ska vara väckt senast den 15 augusti.

Christoffer RobertssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.